Horizon3

AMD slår forventningerne i vanskeligt første kvartal

Den amerikanske chipgigant AMD (NYSE:AMD) kom tirsdag aften med regnskab for sit  første kvartal. Grundet tilbagegang i salg af PC’er og ophobning af kundernes chip-lagre var forventningerne til første kvartal relativt afdæmpende. Regnskabet viste da også en tilbagegang i omsætningen på 9% i forhold til første kvartal sidste år.

Når det er sagt, så var regnskabet dog bedre end analytikernes konsensusforventninger, hvad angår både omsætning og indtjening.

Tilbagegang i omsætningen på 9%

AMD’s omsætning for første kvartal var $5,35 mia., hvilket var en smule mere end de $5,31 mia., som der på forhånd var forventet af analytikerne. Nettooverskuddet var $0,60 per aktie, hvilet var 7% mere end konsensusforventningerne.

Figur 1 - Nøgletal fra AMD regnskabet
Nøgletal
Årlig vækst
Realiseret
Forventet
Beat/miss

Omsætning

- 9%

$5,35 mia.

$5,31 mia.

+ 1%

EBIT

- 40%

$1,09 mia.

$1,05 mia.

+ 4%

EPS

- 40%

$0,58

$0,56

+ 4%

Kigger vi på AMD’s fire kundesegmenter, så stod Data Center og Embedded for halvdelen af kvartalets omsætning, mens Client og Gaming tager sig af den anden halvdel. De første to har i årets første kvartal klaret sig bedst.

Omsætningen for Data Center var for kvartalet $1,29 mia., hvilket var stort set det samme som for et år siden. Salget til de største cloud spillere på markedet, som i stigende grad har efterspurgt AMD’s processer, viste en fin vækst. Væksten i salget til cloud blev dog udlignet af faldende salg til andre virksomheder.

Kigger vi på indtjeningen for Data Center, så er den på tolv måneder faldet fra $0,43 til $0,15 mia. Det faldt skyldes primært, at AMD har foretaget store investeringer i innovation trods det, at de har haft flad vækst. Forventningen er, at investeringerne vil hjælpe dem til bedre at udnytte muligheder i fremtiden inden for blandt andet AI.

Med $5,9 mia. i kontanter og andre let omsættelig aktiver på den finansielle balance vurderer vi, at AMD har mulighederne for både at tænke og agere langsigtet i tider med makroøkonomisk modvind. Som langsigtede investorer er det vigtigt for os.

For Embedded segmentet voksende omsætningen hele 163% til $1,56 mia. Endnu mere imponerende var indtjeningen på driften, som steg 188% til $0,80 mia. for årets første kvartal. Den stigende efterspørgsel kom fra en bred vifte af kunder inden for sundhed, industri og automotive.

Forbrugssegmenterne oplever midlertidig modvind

AMD har oplevet modvinden inden for Client og Gaming segmenterne de sidste to kvartaler – og dette blev heller ingen undtagelse. 

Starter vi med Client, så er omsætningen det sidste år faldet 65% til $0,74 mia. Den store tilbagegang har også betyder, at AMD i første kvartalet lavede et driftsunderskud på $0,17 mia. for Client delen af forretningen.

Noget mindre var den negative vækst for Gaming segmentet, som nøjedes med et fald i omsætningen på 6%. Driftresultatet viste $0,31 mia. i overskud, hvilket var 12% mindre end sidste års resultat på $0,36 mia.

Den negative udvikling i disse to segmenter skyldes to ting. Den første er en general afmatning grundet makroøkonomiske forhold uden for AMD’s kontrol. Den anden ting er de ophobede lagre, som har mindsket efterspørgslen og produktionen i AMD’s del af værdikæden.

Den tendens er nu set i tre kvartaler. Selv forventer AMD, at de ser tegn på en bund i efterspørgslen og forventer, at de allerede fra andet halvår af 2023 igen vil se øget efterspørgsel. Vi tror, at der en god sandsynlighed for, at de får ret i den hypotese.

Trods det udfordrende kvartal overgik AMD analytikernes konsensusforventninger, hvad angår både omsætning og indtjening. AMD laver også stadig positivt frit cash flow, selv om de fortsat investerer kraftigt i innovation og fremtiden.

Det er vi som langsigtede investorer glade for at se.

Fair værdisætning for langsigtede investorer

Vi anerkender, at AMD har haft nogle udfordrende kvartaler, præcis som tilfældet har været for mange andre virksomheder i chip-industrien. Vi ser dog sektoren som en med lang, strukturel medvind og vi tror, at det også vil smitte positivt af på den langsigtede udvikling, omsætning og indtjening for AMD.

Som langsigtede investorer er vi ikke blinde for den kortsigtede udvikling og værdisætning. Men når det er sagt, så er vi meget mere interesserede i den langsigtede investeringscase. Her er det vores vurdering, at AMD lever op til fondens investeringskriterier om strukturel medvind, langt vækstpotentiale, positivt cash flow og stærke finansielle balancer.

Kigger vi frem mod 2025, så forventes AMD’s omsætning at stige fra cirka $23 mia. i 2023 til næsten $30 mia. i 2025. Lykkes det, så svarer det til en vækst på 30%. I samme periode forventes nettooverskuddet at stige 76% til $5,08 per aktie. Holder disse estimater vand, så handler AMD lige nu – som vist i figur 2 herunder – til en 2025 pris på omkring 16 gange den forventede indtjening.

Figur 2 - Forventede fremtidige price/earnings multipler for AMD

For den kortsigtede investor er price/earnings multiplerne vist i figur 1 ikke billige. Især ikke, hvis man tænker i kvartaler frem for år.

I fonden Horizon3 Innovation er vi dog langsigtede investorer i innovative vækstvirksomheder med strukturel medvind, positivt cash flow, stærke finansielle balancer og dygtige ledelser. Og den slags virksomheder kan være attraktive at investere i, når de kortsigtede makroøkonomiske forhold ser udfordrende ud.

Da vi ikke kender læsernes investeringshorisont, risikoprofil eller økonomiske forhold er denne gennemgang af AMD regnskabet ikke en anbefaling om hverken at købe eller sælge AMD aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev i dag og modtag løbende analyser og perspektiver på de mest innovative vækstvirksomheder i verden.

Investeringscases

Vidste du, at man kan læse alle vores investeringscases fra porteføljen?

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med de seneste nyheder fra de selskaber vi investerer i og markedsnyheder.

Køb Horizon3 Innovation

Køb Horizon3 Innovation via handelsplatformene eller din bank. Nuværende købskurs: 163.7

Bliv medinvestor i vores UCITS fond