Horizon3

Hvilken pensionsopsparing er bedst?

Der findes flere forskellige typer af pensionsopsparinger, du kan vælge imellem. Forskellen på de mange pensionsformer er primært måden, pengene bliver udbetalt på.

Hvilken type af pensionsopsparing, der passer bedst til dig, afhænger af dine økonomiske mål, hvornår du regner med at gå på pension, din løn og hvilken forventning du har til livet som pensionist.

Læs med her og bliv klogere på, hvilken pensionsopsparing, der giver bedst mening for dig.

Hvilken type pensionsopsparing skal jeg vælge?

Når du skal vælge den rette pensionsordning for dig, findes der flere typer, du kan vælge imellem. Derfor er det vigtigt at forstå, hvordan de forskellige private pensionsordninger fungerer, så du er sikker på at vælge den løsning, der passer til dig. Generelt er det en god idé at vælge den pensionsform, der passer til din livssituation og din økonomi. Derudover skal du huske at tage højde for, hvilket liv du gerne vil leve som pensionist, og hvad det kommer til at koste.

Overordnet set er der tre forskellige private pensionsopsparinger, du kan vælge imellem, hvis du ønsker at supplere folkepensionen, den dag du når pensionsalderen. Det er vigtigt at forstå deres funktioner og vælge den mest hensigtsmæssige pensionsform, der passer til dine behov og økonomiske mål.

Hvilken pensionsform der er bedst for dig afhænger af:

I Horizon3 holder
vi det simpelt

Privat pensionsopsparing

Overordnet set er der tre forskellige private pensionsopsparinger, du kan vælge at indbetale til, hvis du ønsker at supplere folkepensionen, den dag du når pensionsalderen.

De tre typer af private pensionsopsparinger er aldersopsparing, ratepension og livrente.

Fakta

Med en privat pensionsopsparing har du mulighed for at:

Aldersopsparing: Få dine penge som det passer dig

En aldersopsparing er for dig, der gerne vil spare op til din alderdom på en langsigtet og attraktiv måde for at sikre dig en økonomisk tryghed i fremtiden.

Det er en frivillig opsparingsordning, der er lavet til at supplere folkepensionen, den dag du går på pension. Du kan oprette en alderspension op til 20 år efter, du har ret til at få pension. Det er derfor en fordelagtig pensionsløsning for dig, der gerne selv vil styre dine indbetalinger, og som gerne selv vil vælge, hvordan dine pensionsmidler skal investeres. Alderspensionen påvirker ikke det beløb, du får udbetalt i folkepension.

Ratepension: Få udbetalt din pension løbende

En ratepension er for dig, der er interesseret i at modtage løbende pensionsudbetalinger i form af månedlige eller årlige rater, den dag du går på pension.

Det giver dig mulighed for at få en stabil indkomst, der kan bidrage til en økonomisk sikkerhed og dække de udgifter, der måtte komme i pensionsalderen. Du kan vælge at indbetale regelmæssige beløb over en periode eller foretage større indskud, når det passer dig.

Det er derfor en fleksibel pensionsløsning til dig, der gerne vil have en stor grad af medbestemmelse, når det kommer til udbetalingen af din pension.

Livrente: Få penge udbetalt resten af dit liv

En livrente er for dig, der gerne vil have en stabil og forudsigelig indkomst den dag, du går på pension. Livrenten er en livslang pensionsordning, der fungerer som en forsikring mod at løbe tør for penge senere i livet.

Med en livrente er du nemlig sikret en løbende pensionsudbetaling, ligegyldigt hvor gammel du bliver. Den oprettes i et forsikringsselskab, hvor du betaler præmier i form af indbetalinger til pensionen i den tid, du arbejder. I bytte mod dine indbetalinger får du udbetalt en løbende indkomst, når du går på pension.

Hvis du vil vide mere om, hvilke ting du bør overveje, inden du vælger en pensionsordning, så har Forbrugerrådet Tænk lavet en guide til de forskellige private pensioner.

Hvornår bør jeg starte med at spare op til pension?

For mange kan spørgsmålet om, hvornår man skal starte med at spare op til pension, virke fjernt. Men faktum er, at jo tidligere du begynder at lægge penge til side til din pension, jo bedre vil din økonomiske situation være, når du går på pension.

Det ideelle tidspunkt at begynde at spare op til pension er derfor så tidligt som muligt. Dette skyldes to vigtige faktorer: rentes rente-effekten, der gør at dine penge kan vokse over tid, og den længere tidshorisont for at opbygge en betydelig opsparing.

En længere tidshorisont giver dig også mulighed for at sprede dine investeringer ud og have en mere langsigtet investeringsstrategi. Det betyder, at du potentielt kan få et større afkast på din pensionsopsparing.

Selvom det er bedst at starte tidligt, er det aldrig for sent at begynde at spare op til pension. Hver eneste krone, du investerer, kan gøre en forskel og bidrage til din økonomiske tryghed i fremtiden. Uanset din alder eller økonomiske situation er det vigtigt at komme i gang og etablere en regelmæssig pensionsopsparing.

Hvordan får jeg mest ud af min pensionsopsparing?

En af de store fordele ved en privat pensionsopsparing er muligheden for at få din formue til at vokse. Ved at investere din pensionsopsparing og sørge for at diversificere din portefølje, kan du reducere risikoen og maksimere potentialet for at få et afkast på din pension.

Investér i aktier gennem Horizon3

Horizon3 Innovation er en ny, børsnoteret UCITS fond, der investerer langsigtet i 20 til 30 af verdens mest innovative vækstvirksomheder. Virksomheder, der er kendetegnet ved at have strukturel medvind, positivt cash flow og sunde finansielle balancer – og hvor ledelsen også har hånden på kogepladen.

Fonden er aktivt forvaltet, udloddende, underlagt reglerne for realisationsbeskatning (medmindre du investerer gennem din aktiesparekonto), og fonden kan handles i bankerne og på handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank. Du kan investere i fonden både via frie midler såvel som via din aktiesparekonto.

Fonden henvender sig til investorer med en investeringshorisont på minimum fem år, som ønsker en eksponering mod aktier inden for innovation, teknologi og vækst.

Læs vores investeringscases på vores positioner