Horizon3

Apple logo

Investeringscase for Apple aktien

Apple (NASDAQ:APPL) er en af verdens mest værdifulde virksomheder og stærkeste brands. Bedst kendt er Apple nok for sin iPhone, som i 2021 generede en omsætning på mere end $190 mia. Det svarer til 52% af Apples samlede omsætning, som sidste år var $365 mia. Af dem endte knap $95 mia på bundlinjen som nettooverskud.

Udover en imponerede hardware forretning med flagskibsprodukter som iPhones, iPads og MacBooks har Apple også en serviceforretning, som har vokset sig rigtig stor og profitabel. Her finder man blandt andet services som Apple Music, iCloud og en hurtigt voksende annonceforretning. 

Hvorfor investere i Apple aktien?

Apple er ikke en af de hurtigst voksende virksomheder i vores portefølje, hvilket trækker en anelse ned i vores samlede due diligence score. Men det er en af de stærkeste. Som vi ser det har Apple et af verdens stærkeste økosystemer, hvor de har formået at binde unikke hardware produkter sammen med en række services, som er blevet uundværlige i brugernes liv.

Vi tror på, at den stickiness Apples produkter har på kunder og brugere, vil hjælpe dem i mange år frem – Også i økonomisk udfordrende tider. Apple har de produkter, som forbrugerne prioriterer i forhold til andre, når de er tvunget til det. Det ses blandt andet ved lanceringen af den nye iPhone 14, hvor det faktisk er de dyre topmodeller der har den højeste efterspørgsel.

Vi tror på, at Apple har gode muligheder for at fastholde sin stærke markedsposition inden for forbrugerelektronik og endda udbygge den med nye produkter. Det kunne for eksempel være hardware inden for metaverse, IoT devices osv..

Vi er også imponeret over Apples serviceforretning, som med en dækningsgrad på 70% er endnu mere profitabel end deres hardwareforretning. Vi tror, at der er gode muligheder for, at Apple vil kunne vokse denne del af forretningen i mange år frem. For eksempel er der store forventninger til salget af annoncer, hvis omsætning de næste fire til fem år forventes at vokse fra $5 til $30 mia. årligt.

Derudover mener vi, at Apple indeholder mange optionaliteter. Apple er en virksomhed, der historisk har været dygtig til at udvikle sig organisk. Med et innovationsbudget, som i 2021 var på næsten $27m mia. tror vi, der er gode muligheder for, at Apple med tiden udvikler nye produkter og services, som kan være lige så stærke som dem, vi har set frem til i dag.

Due diligence score

53

Point

Vi scorer alle investeringer efter parametre som produkt, forretningsmodel, potentiale, økonomi og ledelse. Den højeste mulige score er 60 point. 

ESG Score

0

Du kan læse mere om ESG
og scoringsmetoden her.

.

Investeringscasen for Apple

Herunder har vi kort beskrevet vores investeringscase for Apple.

Verdens stærkeste brand

Apple er et af de stærkeste brands i verden. Det vil vi gerne investere i, da vi mener, det giver Apple en fordel i forhold til at skabe høj fremtidig kundeloyalitet og indtjening.

Imponerende økosystem

Apple har skabt et økosystem, hvor fysiske produkter og digitale services supplerer hinanden på en imponerende, profitabel og brugervenlig måde.

Voksende adtech forretning

Apple forventes i de kommende år at vokse sin annonceforretning fra $5 til $30 mia. i årlig omsætning. Det er samtidig en enorm profitabel omsætning.

Høj innovationskraft

Apple er enormt dygtige til at udvikle nye ideer og vækstkurver organisk. Det skyldes deres stærke innovationskultur. I 2021 blev der investereknap $22 mia. i innovation.

Mange optionaliteter

Apple Watch, Music og Pay er blot tre eksempler på optionaliteter, man som investor har fået med gratis ved at eje aktier i Apple. Vi tror, der er flere på vej.

Bomstærk balance

Apple generede sidste år knap $100 mia. i frit cash flow og har en balance, som kun ganske få virksomheder kan matche. Det giver en stor frihedsgrad.

Økonomiske forventninger for Apple aktien

Baseret på estimater fra de analytikere der dækker Apple, forventes omsætning og værdisætningen at udvikle sig som vist herunder.

Forventet omsætning i mia. $

Forventet overskud per aktie i $

Forventet P/E værdi

Sidst opdateret 16. oktober 2023

Da vi ikke kender læserens risikoprofil eller investeringshorisont, skal denne investeringscase ikke opfattes som en anbefaling om at købe eller sælge Apple aktien.

Læs mere om Apple

Herunder kan du læse vores nyheder og researchmateriale hvor vi bl.a. berører Apple aktien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag vores gratis analyser og få et bedre indblik i verdens mest innovative vækstvirksomheder og hvorfor vi tror, det vil give et godt, langsigtet afkast at investere i dem.

Lyserøde prikker
Lyserøde prikker
Bliv medinvestor i vores investeringsforening