Horizon3

En Nordnet månedsopsparing kan blive til mange penge

Vi har den seneste tid modtaget rigtig mange spørgsmål om, hvorvidt man kan investere i fonden Horizon3 Innovation KL gennem sin Nordnet månedsopsparing. Det kan man. Og det kan faktisk også være en god idé, hvis man ellers er enig i fondens strategi – og har en investeringshorisont på mindst fem år.

En Nordnet månedsopsparing er for mange mennesker en god måde at komme i gang med at investere på. Det er både let, løbende og billigt, da man sparer købskurtagen, hvis man sparer op gennem en Nordnet månedsopsparing. Gør du det derimod gennem din bank, vil du typisk både have omkostninger til kurtage og opbevaring af dine værdipapirer.

Vi vil i denne artikel dele mine tanker om, hvorfor en Nordnet månedsopsparing kan være en god idé og hvordan, vi selv bruger den aktiv som en del af min egen investeringsplan.

Månedsopsparing rimer på compounding

En Nordnet månedsopsparing rimer på mange måder på compounding, som lidt løst oversat måske bedst forstås som rentes rente effekten. To vigtige elementer i en god compounding strategi er en lang investeringshorisont såvel som løbende indbetalinger til sin investeringskonto. Begge ting lader sig let gøre med en Nordnet månedsopsparing.

Når vi hos Horizon3 taler om at have en lang investeringshorisont, så tænker vi mindst fem år, men gerne ti eller endnu flere. Skeler man til superinvestoren Warren Buffet, som står bag investeringsselskabet Berkshire Hathaway, så investerede han tilbage i 1998 første gang i Coca-Cola til en pris på $2,45 per aktie – i dag er prisen $60 per aktie.

At være en tålmodig og langsigtet investor som eksempelvis Warren Buffet lyder let. Men sandheden er nok snarere, at de fleste er utålmodige og kortsigtede i jagten på hurtige gevinster. En analyse foretaget af Reuters tilbage i april måned sidste år, konkluderer på baggrund af data fra New York Stock Exchange, at den gennemsnitlige ejerperiode for en aktie i dag er nede på kun 5,5 måneder.

En så kort investeringshorisont gør det umuligt at udnytte compounding effeken. Prøv derfor at være mere tålmodig og langsigtet, når investeringsplanen skal laves – og ikke mindst udføres.

I Horizon3 holder
vi det simpelt

Sådan laver du en god investeringsplan

Der findes mange mennesker, som har holdninger til, hvad en god investeringsplan er. Min holdning er, at der her gælder de samme principper som for en god træningsplan. Den plan, som fungerer bedst, er den plan, som man kan holde over en lang periode. Det er nemligt først og fremmest kontinuiteten, der giver den langsigtede compounding effekt.

At få størst muligt udbytte af en Nordnet månedsopsparing handler derfor om at lave en investeringsplan, som er realistisk at holde over en periode på fem, ti eller endnu flere år. For hvad hjælper en plan, hvis den ikke kan udføres i praksis?

Vi har herunder delt vores investeringsberegner, som kan hjælpe til at få en idé om, hvor meget en Nordnet månedsopsparing over tid kan blive til. Prøv at tilpas de forskellige parametre til en plan, som er realistisk for dig at holde over mange år. 

Prøv vores investeringsberegner

Vi har lavet en investeringsberegner, som viser hvor meget en fast investeringsplan kan få din nordnet månedsopsparing til at vokse over tid ved at udnytte compounding effekten.

Resultatet i vores investeringsberegner er en forenkling af virkeligheden. Det reelle resultat afhænger af en lang række faktorer som eksempelvis sammensætning af aktieporteføljen, markedsforholdende og dine personlige skatteforhold.

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
To kolonner
Vertikal
Horisontal
Investeringsberegner
Opsummering
Navn Total
"{{getWooProductName}}"er tilføjet din kurv
Have a promocode?
Promocode Hide Show

Vores egne investeringsplaner fokuserer på profitabel vækst

I vores egne personlige investeringsplaner indgår også en Nordnet månedsopsparing, da det er en let og billig måde at investere i fonde, ETF’er og investeringsforeninger. Selv foretrækker vi at spare op i dem, som har fokus på profitabel vækst, hvilket der er to årsager til.

Den første årsag er, at der på lang sigt er en meget klar korrelation mellem virksomhederne vækst i omsætning og indtjening og den langsigtede udvikling i aktiekurserne. I henhold til research fra konsulentfirmaet Boston Consulting Group og banken Morgan Stanley vil der i gennemsnit være en 58% korrelation mellem en virksomheds omsætningsvækst og udviklingen i aktiekursen, hvis man har en investeringshorisont på fem år. Er den ti år vil hele 74% af kursudviklingen være drevet af virksomhedens vækst.

Den anden årsag til, at vi i vores egen personlige investeringsplan fokuserer på profitabel vækst er, at det ikke gør os afhængig af at skulle kunne time markedet. Virksomheder der vokser deres omsætning og indtjening, vil over tid have lettere ved at vokse sig ind i en attraktiv værdiansættelse. Den luksus har såkaldte valueaktier sjældent.

Time in the market slår med andre ord timing the market.

Horizon3 Innovation en mulighed på Nordnet månedsopsparing

Det er nok ikke en overraskelse for nogen, at vi selv har valgt at bruge Nordnet månedsopsparing til at akkumulere beviser i vores egen fond Horizon3 Innovation. Det er ikke det samme som at sige, at det også er den rigtige løsning for dig, og denne blog skal ikke betragtes som en anbefaling om at vælge eller fravælge fonden Horizon3 Innovation.

Vi vil gerne forklare, hvorfor vi har valgt Horizon3 Innovation til egne Nordnet månedsopsparinger.

Hovedårsagen er naturligvis, at vi mener fonden efterlever og passer ind i ideen om langsigtet compounding. Det skyldes, at fonden investerer langsigtet i 20 til 30 af verdens mest innovative vækstvirksomheder. Virksomheder der samtidig har strukturel medvind, positiv cash flow, solide finansielle balancer – og hvor også ledelsen har hånden på kogepladen.

Derudover er Horizon3 Innovation en fond, der ikke beskæftiger sig med kortsigtet spekulation, aldrig gearer sine investeringer og heller ikke vædder på, at aktiemarkedet skal falde i værdi via spekulative og højrisikable shorting kontrakter. Vi er derimod en UCITS, som er underlagt stramme lovgivningsmæssige krav til spredning, risikostyring og forbrugerbeskyttelse.

Horizon3 Innovation er en fond lavet af langsigtede compounders – til langsigtede compounders.

Sådan starter du en Nordnet månedsopsparing

En Nordnet månedsopsparing er let at sætte op. Både hvis du allerede har en eksisternede konto hos Nordnet eller måske overvejer at få det. Vi har lavet vores egen vejledning til hvordan man opretter en månedsopsparing hos Nordnet, hvis man allerede er kunde i forvejen. 

Dette skriv er udelukkende en holdning for, hvordan jeg selv bruger en Nordnet månedsopsparing. Det er hverken rådgivning eller anbefalinger til, hvordan andre skal investere.

Man kan oprette en månedsopsparing via. Nordnets hjemmeside på www.nordnet.dk.

 

1. Start med at logge ind på din profil.

 

2. Gå til "Mine sider" og klik på "Månedsopsparing"

Se billede

 

3. Klik derefter på "Find ETF og investeringsforeninger på egen hånd"

Se billede

 

4. Udfyld derefter hvilket depot månedsopsparingen skal oprettes på, ønsket beløb og find herefter "Horizon3" under investeringsforening. Tryk til sidst på "Start månedsopsparing"

Se billede

Man kan også oprette en månedsopsparing via. Nordnets mobile app.

 

1. Start med at åbne "Nordnet appen" og log på din profil.

 

2. Scroll ned i bunden under fanen "Beholdning", hvor der fremgår en sektion for månedsopsparing. Klik på "Ny plan".

Se billede

 

2. Herefter vil der åbne en fane op omkring investeringspotentialet via en månedsopsparing. Tryk på "Start månedsopsparing"

Se billede

 

3. Af en eller anden årsag kan man ikke fra Nordnet appen finde frem til ETF'er og investeringsforeninger fra standardvisningen, så man skal foretag en omvej. Klik på "Hjælp mig med at finde fonde"

Se billede

 

4. Klik derefter på "Forrige"

Se billede

 

5. Herefter vil man kunne start en "Ny månedsopsparing".

Se billede

 

6. Klik derefter på "Find ETF'er og investeringsforeninger på egen hånd"

Se billede

 

7. Vælg først hvilket depot månedsopsparingen skal køre fra og hvilket beløb du ønsker at at investere månedligt. Søg efter på "Horizon3" under fonde. Klik til sidst "Start månedsopsaring"

Se billede

 

Investér i aktier gennem Horizon3

Horizon3 Innovation er en ny, børsnoteret UCITS fond, der investerer langsigtet i 20 til 30 af verdens mest innovative vækstvirksomheder. Virksomheder, der er kendetegnet ved at have strukturel medvind, positivt cash flow og sunde finansielle balancer – og hvor ledelsen også har hånden på kogepladen.

Fonden er aktivt forvaltet, udloddende, underlagt reglerne for realisationsbeskatning (medmindre du investerer gennem din aktiesparekonto), og fonden kan handles i bankerne og på handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank. Du kan investere i fonden både via frie midler såvel som via din aktiesparekonto.

Fonden henvender sig til investorer med en investeringshorisont på minimum fem år, som ønsker en eksponering mod aktier inden for innovation, teknologi og vækst.

Se vores aktieportefølje her