Horizon3

Bedste investering af frie midler

Når du skal investere frie midler, kan det gøres på flere måder. Det er afgørende at træffe velinformerede beslutninger, der kan give dig det bedst mulige afkast, når du investerer dine penge. Vi har samlet en række punkter, der er vigtige at have indblik i samt de vigtigste faktorer, du skal overveje, når du er på udkig efter den bedste investering af dine frie midler.

Uanset om du er nybegynder eller er erfaren udi at investere, så er der en række ting, du bør have styr på, før du investerer.

Definer dine investeringsmål

Inden du begynder at investere dine frie midler, er det vigtigt at få defineret, hvad dine specifikke investeringsmål er. Måske ønsker du at opbygge en langsigtet formue eller sikre et stabilt afkast? Måske begge dele? Ved at klargøre dine mål kan du lettere finde frem til, hvilke investeringsmuligheder, der passer bedst til dig og din risikotolerance. 

Vurder din risikotolerance

Risikotolerance er en afgørende faktor i at vælge den rette investering af dine frie midler. Det er en væsentlig ting at have for øje, fordi det kan have betydning for dit afkast. Er du villig til at påtage dig en større risiko for et potentielt højere afkast, eller foretrækker du mere stabilitet og dermed en lavere risiko?

Det er meget individuelt, hvordan man vælger at investere sine frie midler, og derfor er det en god ide at gøre sig klart, inden man træffer en beslutning. På den måde er du sikker på, at du investerer klogt.

På den måde kan du sikre, at du vælger investeringer, der passer til dig, og som du er komfortabel med.

Diversificér din portefølje

Spredning af dine investeringer er en oplagt måde at minimere din risiko og optimere dine afkast på. Ved at investere i forskellige aktiver, kan du mindske risikoen for tab og øge dine chancer for at få et positivt afkast.

Undersøg markedet

Det er altid en god ide at undersøge markedet for aktier grundigt, inden du finder frem til, hvilke investeringsmuligheder, der er bedst for dig og dine frie midler. Kig for eksempel efter sektorer og brancher, der viser vækst og har langsigtet potentiale. Derudover skal du huske at kigge efter virksomheder og analysere dem, der har vist sig at være innovative, har et positivt cash flow og sunde finansielle balancer.

I Horizon3 holder
vi det simpelt

Hvordan investerer jeg bedst frie midler?

Aktiesparekonto

En aktiesparekonto (ASK) er en enkel investeringsmulighed for dig, der ønsker at investere i aktier eller udbyttebetalende aktiefonde. Med en aktiesparekonto er det både nemmere og billigere at investere i aktier og investeringsforeninger. Derudover er det en konto, der giver dig mulighed for at opnå positive skattefordele, samtidig med at et pengeinstitut håndterer skatteindberetningerne for dig.

En aktiesparekonto giver dig desuden mulighed for at investere i aktier, børsnoterede investeringsforeninger samt ETF’er på Skats positivliste. Det kan derfor være en god måde at diversificere din portefølje og få mulighed for at opnå et højt afkast.

Husk at tænke på skatteforholdene

Når du investerer dine frie midler, er det en rigtig god ide at tage skatteforholdene i betragtning. Forskellige investeringer kan have forskellige skattebehandlinger af afkastet afhængigt af hvilket investeringsprodukt, du vælger. For eksempel kan udbytter fra aktier og aktiefonde beskattes som kapitalindkomst, mens afkastet fra obligationer kan være underlagt beskatning som renteindkomst. Derfor er det vigtigt at forstå de gældende skatteregler og den måde, de påvirker dit investeringsafkast.

Du kan læse mere om skatteforholdene i forbindelse med investering af frie midler her.

Hvorfor bør du overveje at investére i Horizon3 Innovation?

Horizon3 Innovation er en ny, børsnoteret UCITS fond, der investerer langsigtet i 20 til 30 af verdens mest innovative vækstvirksomheder. Virksomheder, der er kendetegnet ved at have strukturel medvind, positivt cash flow og sunde finansielle balancer – og hvor ledelsen også har hånden på kogepladen.

Fonden er aktivt forvaltet, udloddende, underlagt reglerne for realisationsbeskatning (medmindre du investerer gennem din aktiesparekonto), og fonden kan handles i bankerne og på handelsplatforme som Nordnet og Saxo Bank. Du kan investere i fonden både via frie midler såvel som via din aktiesparekonto.

Fonden henvender sig til investorer med en investeringshorisont på minimum fem år, som ønsker en eksponering mod aktier inden for innovation, teknologi og vækst.

Læs vores investeringscases på vores positioner